De redactie van Article:

Bram Donders | Beeldredacteur
Bram is masterstudent Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Zijn interesses liggen in de kunst van de lange negentiende eeuw. Binnen deze eeuw heeft hij een belangstelling voor het oriëntalisme. Van november 2016 tot maart 2018 was hij bij het Van Gogh Museum onderzoeksstagiair en later conservator in opleiding. In die laatste functie cureerde hij de tentoonstelling Mesdag & Japan in De Mesdag Collectie, te Den Haag.

 

 

 


Valerie Gersen | Adjunct-hoofdredacteur en webredactie
Valerie studeerde in 2015 cum laude af binnen de onderzoeksmaster ‘Art History of the Low Countries’ aan de Universiteit Utrecht. Na haar stage in het Groeningemuseum in Brugge besloot zij zich te specialiseren in de vijftiende en zestiende-eeuwse kunst van de Bourgondische Nederlanden, met een speciale interesse in verluchte handschriften. In 2016 en 2017 werkte zij als junior docent binnen de opleiding Kunstgeschiedenis, waarin zij de werkcolleges voor verschillende eerstejaarscursussen verzorgde.

 

 

 


Maartje Hagenbeek | PR-functionaris
Maartje is in 2017 begonnen aan de Bachelor Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Ze is voornamelijk geïnteresseerd in oude kunst en de conservatie en restauratie daarvan. Maartje is actief bij Stichting Art als PR-functionaris bij de eerstejaarscommissie en wordt tevens mentor van de eerstejaarsstudenten van 2018.

 

 

 

 


Hanna Hosman | PR-functionaris
Hanna is in 2017 begonnen met de bachelor Kunstgeschiedenis in Utrecht. Hiernaast is ze binnen Stichting Art actief als pr-functionaris van de educatiecommissie en is ze penningmeester van de introductiecommissie. Haar interesse ligt voornamelijk bij de kunst van de twintigste eeuw, met name de jaren zestig en tachtig.

 

 

 

 


Lotte Middelweerd | Vormgever
Lotte Middelweerd (1994) studeert kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht met een focus op oude kunst. Hiernaast is ze parttime illustrator. Hiervoor heeft ze namelijk haar bachelor Illustratie en Vormgeving aan het AKV. St. Joost behaald.


 

 

 


FrédériqueFrédérique Beerse | Secretaris & ledenadministratie
Frédérique is sinds 2016 bachelorstudent Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. In 2016-2017 was ze secretaris van de activiteitencommissie van Stichting Art en heeft ze mede het depotbezoek aan het Stedelijk Museum in Amsterdam en de Kleine Reis naar Keulen georganiseerd. Haar liefde voor en schrijven uit zich in een constant teveel aan woorden bij het schrijven van papers. Ze heeft interesse in de (receptie van de) middeleeuwen en begint in 2017-2018 met de minor Keltische talen en cultuur met de wens om in haar derde jaar een semester in het buitenland te studeren.

 


Marie Stel | Hoofdredacteur
Marie Stel studeerde in 2014 cum laude af aan de Universiteit Utrecht met een onderzoek naar surrealistische fotografie. Sindsdien gaf ze als tijdelijk docent kunstgeschiedenis les in Utrecht en werkte ze mee aan diverse tentoonstellingsprojecten, onder andere in Museum Arnhem, De Hallen Haarlem, Schloss Ringenberg en Museum Kurhaus Kleve.

 

 

 

 


Jill Teheux | Eindredacteur
Jill is in 2017 begonnen met de bachelor Kunstgeschiedenis. Hiervoor heeft ze een opleiding mode en maatkleding afgerond. Ze heeft een brede interesse, waaronder dus ook mode en design. In haar eerste studiejaar heeft ze zich ingezet als penningmeester van de Lezingencommissie van Stichting Art.

 

 

 


Valerie Vocking | Externe communicatie en interim adjunct-hoofdredacteur
Valerie begon in 2016 aan haar bachelor Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Ze volgt de richting van moderne kunst, en bestudeert het liefst de kunst van de twintigste eeuw. Haar interessegebied binnen de Kunstgeschiedenis is nochtans breed, wat hand in hand gaat met een grote passie voor het vakgebied Geschiedenis. Vanuit haar liefde voor taal en organiseren ontdekte ze al snel dat redactiewerk goed bij haar past. Gedurende haar tweede jaar van de opleiding heeft ze dit mogen toepassen in haar rol als secretaris van de Lezingencommissie en de Cultuurcommissie van Stichting Art.

 

 

 

 


Renée Volkers | Eindredacteur
Renée is sinds 2016 research masterstudente “Art History of the Low Countries” aan de Universiteit Utrecht. Ze werkte in 2015 als onderzoeksstagiair in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, waar haar opgaven herkomstonderzoek en onderzoek voor de bestandscatalogus “Een Droomcollectie. Surrealisme in Museum Boijmans Van Beuningen” betrof. Tijdens haar master liep zij een half jaar stage als assistent-curator bij Museum Ludwig in Keulen (DE). Renée heeft belangstelling voor moderne Europese kunst uit het Interbellum en specialiseert zich in het surrealisme en de politieke dimensies van deze stroming.

 


De redactieraad van Article bestaat uit:
Merlijn Hurx, Karlijn de Jong, Daan Lavies, Froukje van der Meulen, Coen Vos, Thijs Weststeijn en Willemijn Zwikstra..

Heb jij interesse om ook deel uit te maken van de redactie van Article? Stuur dan gerust een mailtje naar article@stichting-art.nl. We kijken graag samen wat de mogelijkheden zijn!