LANCERING ARTICLE 25 | OU TOPOS / Utopie in de kunsten

De redactie van Tijdschrift Article is blij te mogen mededelen dat ondanks de pandemie waarin we nu leven Article 25 op 12 november om 20:00 op een feestelijke manier gelanceerd zal worden via Zoom. Verschillende auteurs die een bijdrage hebben geleverd aan Article 25 zullen praten over hun werk en het thema van Article 25: ‘OU TOPOS / Utopie in de kunsten’.

De Engelse humanist Thomas Moore muntte de term utopie in 1516. Het idee van een ideale plaats (topos) die geen (ou) werkelijkheid kan zijn heeft architecten, maar ook kunstenaars en academici sindsdien beziggehouden. Article 25 verkent de verschillende manieren waarop utopisch gedachtegoed de basis vormt voor design, beeldende kunst en architectuur.

Er is de gelegenheid om vragen te stellen en te discussiëren. We hopen velen van jullie te zien. Iedereen is welkom, dus ook als je (nog) geen abonnee bent kan je erbij zijn. Voor wie in Utrecht woont hebben wij zelfs nog een kleine verrassing in petto…

Aanmelden kan door te mailen naar article@stichting-art.nl . Noem in het onderwerp ‘aanmelding lancering 25’. Belangrijk: alleen bij aanmelding via mail zal je de Zoom-link ontvangen.

Tot 12 november!