Op 11 november zal de redactie van Article met gepaste trots het najaarsnummer van 2019 lanceren. Centraal in dit nummer staat het thema ‘Europa’, de culturele identiteit van dit continent bezien vanuit een kunsthistorisch perspectief. Tijdens de lancering zullen, na een introductie op het nummer door de redactie, drie gastsprekers in korte verhalen hun licht schijnen op de culturele identiteit van Europa door de eeuwen heen. Annemieke Hoogenboom, docent Kunstgeschiedenis aan Universiteit Utrecht, zal vanuit academisch perspectief een kunsthistorisch verhaal vertellen over een kunstenaarsgroep in de negentiende eeuw. Kunstenaar Remco Torenbosch, wie in dit nummer de kunstenaarsbijdrage heeft geleverd, zal het hedendaagse Europa bespreken. Een nog aan te kondigen spreker zal de avond met een derde korte lezing tot een compleet geheel maken. Na afloop is er, vanzelfsprekend, een borrel waar gediscussieerd en geconverseerd kan worden met de auteurs, de redactie, en alle anderen. 

Wij nodigen u uit voor de lancering op 11 november, in het culturele instituut Casco, gelegen aan de Lange Nieuwstraat 7, te Utrecht.
Vanaf 19:00 staat koffie en thee klaar.Het programma gaat van start om 19:30 e n duurt tot21:00, waarna er een borrel zal zijn.