In samenwerking met het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis van de Universiteit Utrecht heeft Article een scriptieprijs in het leven geroepen. Elk jaar wordt deze Article-Departementsscriptieprijs uitgereikt aan de schrijver van de beste bachelorscriptie van het voorgaande collegejaar. Studenten die een scriptie schreven die met een 8 of hoger is beoordeeld, komen voor de prijs in aanmerking. Een vakkundige jury bepaalt vervolgens welke scriptie de prijs verdient. De winnaar van de Article-Departementsscriptieprijs ontvangt een oorkonde, een geldprijs en mag een artikel schrijven op basis van de scriptie dat gepubliceerd zal worden in tijdschrift Article.

Wij nodigen u uit voor de lancering op maandag 2 maart in de Sweelinckzaal te Drift 21, Utrecht. Vanaf 19:15 staat koffie en thee klaar. Het programma gaat van start om 19:30 en duurt tot 21:00. 

Wij nodigen u uit voor de lancering op 11 november, in het culturele instituut Casco, gelegen aan de Lange Nieuwstraat 7, te Utrecht.
Vanaf 19:00 staat koffie en thee klaar.Het programma gaat van start om 19:30 e n duurt tot21:00, waarna er een borrel zal zijn.